Nyheter

Ny dragspelsskola!

Klicka på bilden och läs mer!

Dragspelsskolan ”Dragspel – Möjligheternas instrument” av Mauri Eira, har skrivits utifrån mer än 40 års erfarenhet att undervisa och spela dragspel. Även undervisning på andra instrument har influerat mig och min sambo till att använda nya infallsvinklar och att se undervisning på dragspel med ”moderna ögon och öron i vidvinkel och i stereo”.

MÄSÄ-DUO – Kutsumattomat

Mäsä-duo från Österbotten, Lauri Kotamäki, 3-radigt dragspel, sång, stompbox och Kyösti Järvelä, fiol, sång, kom med sin första CD ”Eläköön” ”De leve” 2017 och är tillbaka med sin andra CD, ”Kutsumattomat” – ”De objudna”.

Klicka här och läs mer och lyssna!

Dragspelsprojekt i Dorotea

MoMMusik startade hösten 2019 en ungdomssatsning, med fokus på dragspel. Erbjudandet och möjlighet att anmäla sig gick till 30 elever i åk 3 i Dorotea, varav 20 anmälde sig, för att lära sig att spela. Eleverna har delats i 3 grupper och spelar ca 60 minuter, en gång i veckan i 2 terminer. Dorotea skola och VSF, Västerbottens Spelmansförbund delar på kostnaderna! Premiärkonsert spelades i månadsskiftet nov/dec 2019! (se foton under fliken ”om oss”)

”Spelmansglimtar” från Västerbotten

11 spelmän, med 7 olika instrument spelar folkmusik under 70 års jubileums året 2017! På CDn finns låtar som aldrig tidigare spelats in!

Klicka på bilden och läs mer!

2338total visits,4visits today