To be or not to be SAAMI

Att vara eller inte vara same

En DVD-film om SAMERNA i Sverige och i Finland!

Skogs-Jakt o och Fiskesamisk ”goahti” se ut
precis som den har sett ut i tusentals år,
med skillnaden, att teknik och material varierar!
Här Pentti Keskitalo – framför sin ”goahti”.

Se denna film, av den franske dokumentär-filmaren som MoMMusik stöder! Hervé Magnin sprider ljus över orättvisor inför FNs och EUs kommittéer för mänskliga rättigheter!

Sveriges har startat ”Sanningskommission för det samiska folket”, för att föra tidigare oförrätter i ljuset och förmå nå en ”sanning” samt en försoning.

Hervé Magnins dokumentärer, med enkel intervjumetodik för fram orättvisor som skakar om tittaren. ”Är de civiliserade länderna demokratiska?”, ”Är länderna i Skandinavien demokratiska?”, ”Hur ser politikerna på orättvisor, gjorda i historien?”, ”Har urfolksstatus någon betydelse?”

Har samerna, som ETT FOLK någon framtid, eller brann denna chans ned redan med 1886 års renbeteslag i Sverige, den tidiga ratificeringen av ILOs konvention nr 169 i Norge, eller om Finland låter det finska Sametinget, med FNs och EUs samt den finska lagstiftningens stöd, att radera Skogs-, Jakt- och Fiskesamerna från kartan?

Non-status eller Skogs-, Jakt- och Fiskesamer i Finland saknar idag alla de rättigheter, som de flesta andra människor på jorden har idag! De har ingen rösträtt på sametinget, de saknar rätten till sitt språk, religion och kultur samt erkännandet som en del av det Samiska folket.

OBS! Välj textning på engelska, finska eller svenska!

Choose English, Finnish or Swedish version

Valitse englannin-, suomen- tai ruotsinkielinen versio

Pris: 220 SEK + frakt 37 SEK

EU-country: Price: 22€ + 5,20 € (trackable shipment 14,20 €)

Art.nr: DVD2201

897total visits,1visits today